Hifi.nl: “één remote voor alles”, lees de complete review hier

HiFi.nl

********************

Hieronder een review van Frank Doorhof

We leven in een wereld waar er enorm veel nieuwe “gadgets” en apparatuur in onze woonkamer en home theater worden geïntroduceerd. En daarbij hoort ook de wirwar aan afstandsbedieningen maar wat erger is, de afstandsbedieningen worden er nu niet bepaald makkelijker op. Merk X gebruikt dit logo voor dat, Merk Y gebruikt weer een andere aanduiding voor zus etc. met andere woorden het is niet alleen een rommeltje op de tafel maar het bedienen van de set is ook niet meer zo simpel als even een knop indrukken. Nu zijn er natuurlijk zo genaamde universele afstandsbedieningen, maar laten we eerlijk zijn de meeste hebben toch wel flinke beperkingen, er zijn ook volledig open systemen maar die zijn vaak enkele honderden of zelfs duizenden euro’s duurder dan de simpele universele afstandsbedieningen en zijn vaak ook nog redelijk ingewikkeld te programmeren (bij sommige moet zelfs de dealer op een meer daagse cursus). Maar geef het nog niet op….

 

Speciaal voor de iPhone, Android en iPad heeft ITC een oplossing die in onze ogen zonder twijfel een van de beste en vriendelijkst geprijsde oplossingen is die op dit moment op de markt zijn. Er zijn natuurlijk verschillende oplossing voor de iOS en Android systemen maar veel zijn gebaseerd op infrarood en dit betekend dat je en een apparaat op het device moet klikken, en dat je moet richten. Er zijn ook zo genaamde wifi systemen welke een stuk beter werken aangezien je niet meer hoeft te richten en zelfs de apparatuur vanuit een andere kamer kunt bedienen (of vanaf een vakantie adres), maar veel van deze systemen zijn nog steeds best ingewikkeld om te programmeren en zijn niet zo open als ze lijken qua lay-outs. Vandaar dat we dan ook met veel interesse de ontwikkelingen hebben gevolgd van iRule en dit dan ook hebben gekozen als product dat wij de klanten gaan aanbieden.

iRule werkt enorm simpel en verbazing wekend makkelijk.
Via de online configurator kunt u zelf uw hele home theater, stereo installatie of hele huis qua apparatuur invoeren, enorm veel apparatuur is al aanwezig in de database van iRule, u bepaald zelf de look en feel van de lay-outs, en welke toetsen u waar wilt hebben. Daarna is het een simpele handeling van de commando’s uit de database naar de knoppen te slepen, te syncen en u bent klaar voor gebruik binnen uw setup.

In feite is alles mogelijk, wilt u bv 1 tabblad met alle apparatuur handig bij elkaar, denk bv aan volume control, channel up, channel down, opnemen, afspelen en doorspoelen en heeft u geen behoefte aan alle andere bijkomende toetsen ? dan is dat natuurlijk mogelijk. U kunt bv 1 layout maken voor alle belangrijke functies binnen uw setup om op verschillende andere tabbladen de volledige afstandsbediening te emuleren. Zoals ze zo mooi zeggen “the sky is the limit”.

Is er een apparaat nog niet aanwezig in de database ?
Geen paniek, u kunt de afstandsbedieningen gewoon aanleren, wij zullen dit voor u verzorgen natuurlijk indien u dit niet zelf kunt/wilt. Dit geldt trouwens voor de gehele setup, wilt u zelf alles in elkaar knutselen dan is dat natuurlijk mogelijk, maar wilt u gewoon een kant en klare oplossing dan verzorgen wij dit natuurlijk voor u en kunnen dit later naar uw eigen wensen nog aanpassen qua layout. Het enige dat u hoeft te doen is de apparatuur op te geven en de rest verzorgt ons team van ITC Home Theater.

Aansturing
Wifi werkt natuurlijk goed maar hoe krijg je nu de signalen van wifi naar uw apparatuur ?
Daarvoor werken met samen met het bedrijf Global Cache, dit bedrijf levert verschillende oplossing waarmee wifi signalen worden omgezet naar Infrarood, RS232 en zelfs triggers. En natuurlijk werken deze producten naadloos samen met iRule.

Neem contact met ons op voor de unit die u nodig heeft, u kunt natuurlijk ook units “stapelen”.
Vanuit de stuurunits kunt u of kiezen voor een IR blaster om een gehele rij apparatuur aan te sturen of u kunt oogjes voor de apparatuur hangen. Op deze manier kunt u altijd makkelijk en zonder verlies van “sterkte” uw apparatuur bedienen zonder te hoeven richten.

Wilt u ook uw Home Theater, boardroom, stereo installatie of gehele huis bedienen via de iPad, iPhone of Android ?
Neem dan contact op info@hometheater.nl voor een passende offerte, en voor de prijs hoeft u het niet te laten die zal u reuze meevallen, de simpele setup kunt u al gebruiken vanaf ongeveer 150.00 euro, en daar kunt al een flink Home Theater met IR mee aansturen.