ISFsymbol

Voor meer informatie over onze ISF kalibraties bezoek https://www.isfkalibraties.nl

HomeHA1

HAA staat voor Home Acoustics Allience.
Niets is zo belangrijk in een Home Theater (of high-end stereo) opstelling als de acoustiek van de ruimte. De acoustiek van de ruimte mag zelfs wel als allerbelangrijkste aangedragen worden. Zonder een goed doordacht plan kun je van een in potentie goed klinkend systeem een totale mislukking maken. ITC Home Theater richt zich met de HAA certificering niet alleen op mensen die een groot budget hebben, maar ook op de HT eigenaren die al een HT ruimte hebben en niet tevreden zijn met de klank van hun ruimte. Door het aanpakken van probleem punten en het correct plaatsen van speakers, subwoofers en niet te vergeten luisterstoelen kunnen wij vaak al zorgen voor een flinke verbetering in een bestaande ruimte. Natuurlijk kan dit allemaal niet op het gehoor, vandaar ook dat ons bedrijf beschikt over verschillende professionele hulpmiddelen zoals een RTA (Real Time Analyzer) speciaal bedoeld voor dit doeleinde en verschilende simulatie programma’s.


HAA, advisering en calibraties.
“Geef een wereldgitarist een ongestemde gitaar, en ondanks al zijn kennis en techniek zal hij verslagen worden door een 11 jarige leerling die 1 jaar les heeft.”

 

Er zit een grote kern in de bovenstaande zin die van toepassing is op UW Home Theater. Je kunt nog zo een dure set neerzetten, als de kamer niet is aangepast aan de set dan zult u geen resultaat boeken. ITC Home Theater heeft in Amerika de cursus van het HAA met succes afgesloten, het unieke aan deze cursus dat deze rekening houdt met de acoustiek van Home Theater ruimtes, en niet van kerken of bioscopen. MAW er wordt gebruik gemaakt van kamers/ruimtes die ook door U gebruikt worden. Deze kamers/ruimtes worden met simpele handelingen als het ware getuned voor het gebruik als Home Theater.
ITC Home Theater maakt gebruik van geavanceerde RTA software voor het zoeken naar problemen binnen uw opstelling, en zal aan de hand van deze metingen aanpassingen maken waardoor bepaalde problemen kunnen worden opgelost. Maar het beste is natuurlijk om vanaf het begin af aan te denken aan de acoustiek van de ruimte waar uw Home Theater komt te staan. Vandaar dat we ook bij mensen die kiezen voor onze turn-key oplossingen deze metingen en advisen standaard mee nemen.

 

Buiten het “tunen” van de kamer worden onze diensten zeer regelmatig ingezet voor het afstellen van Parametric EQ’s op subwoofer systemen, door het juiste gebruik van een parametric EQ op de subwoofers kunt u namelijk een veel betere (smooth) basweergave bereiken dan u ooit voor mogelijk had gehouden.

rta1

Zoals u ziet zijn wij serieus over Home Theater, wij vinden het normaal dat als u een investering doet van de omvang van een gemiddeld Home Theater dat dit netjes en vooral professioneel moet worden verzorgd van begin tot eind. Vandaar dat wij ook zeer veel waarde hechten aan onze certificeringen voor het ISF en HAA. Wij hopen u hiermee in combinatie met onze producten een pakket te kunnen aanbieden dat garant staat voor jarenlang HT plezier.

 

Voor meer informatie: info@hometheater.nl