ISF staat voor Imaging Science Foundation. Het ISF heeft 4 basis rollen binnen de industrie:

 

1. Overleg met fabrikanten over product ontwikkeling.
Dit gebeurt oa voor : Bose, Electrohome, Faroudja, Hughes/JVC, Krell, Marantz, Mitsubishi, Panasonic, Pioneer, Philips, Runco, Sharp, Texas Instruments, Toshiba, Yamaha en vele andere.

 

2. Dealer training.
Er worden trainingen gegeven aan dealers waarin veel aandacht wordt besteed aan hoe een display er uit hoort te zien en hoe de verkoper samen met de klant de correcte display bij zijn/haar wensen kan vinden. Tevens wordt er in deze trainingen aandacht besteed aan hoe de verkoper de klant kan wijzen op fouten in het beeld en wordt hem/haar simpele handvaten gegeven hoe dit zelf op te lossen. Hierbij hoort ook het eventueel certificeren voor kalibraties.

 

3. Media communicatie, door editorials en advertenties.
Het ISF adverteert in oa Audio Video Interiors, Home Theater, Stereophile guide to the Home Theater en Robb Report. Joel Silver en Jim Burns leveren in de Amerikaanse bladen regelmatig copy voor editorials.

 

4. ISF Licensing.
Het ISF geeft een “License” aan producten waarvan zij vinden dat het meewerkt aan “High-Fidelity-Video”. Op dit moment zijn dat oa: Da-Lite Screen Company, Extron Electronics, Krell Industries, Inc., Madrigal Audio Laboratories, Monster Cable Products, Inc., en Stewart Filmscreen Corporation.

 

Doelen in de ISF educatie zijn:
1. Belichten van de display specificaties.
2. Het bespreken van de technieken LCD, CRT, LCD etc. en de implementatie hiervan binnen kalibraties en custom installaties.
3. Het bespreken van mogelijkheden om in een gegeven situatie met de apparatuur een zo hoog mogelijke kwaliteit te bereiken.
4. Het meenemen van externe factoren zoals Linedoublers, Scalers etc.
5. Het uitleggen en demonstreren van de kalibratie procedures.
6. Het bekijken en overleggen voor periodiek onderhoud.
7. Het bekijken van andere eisen voor de apparatuur zoals bv het aansturen van PC’s en “telemedicine”.
8. Support geven aan dealers en kalibrateurs van het ISF.
9. De ISF dealers helpen bij de introductie van HD-TV.

 

Voor meer informatie over het ISF verwijzen wij naar www.imagingscience.com.