Voor heel veel artikelen kunt u bij vele winkels terecht, en bij bijna alle winkels zult u dezelfde producten geleverd krijgen met dezelfde mogelijkheden. Daarnaast zijn er weinig echte specialisten op home theater gebied, en als u weet hoe nauwkeurig de samenstelling van een home theater moet gebeuren dan is het niet meer dan logisch dat u kiest voor een leverancier die niet alleen verkoopt maar ook alle kennis in huis heeft voor een perfecte balans tussen bv scherm en projector.

 

Wist u bv dat bij de aanschaf van een projector er specifieke eisen/adviezen te geven zijn voor het gebruikte scherm ?

 

In het gebied van Home Theater spelen er echter te veel factoren mee om zo maar bij elke leverancier even een Home Theater aan te schaffen, daarom was ITC Home Theater het eerste bedrijf in Nederland dat ISF en HAAgecertificeerd is (en dit ook inzet voor de particuliere en zakelijke markt op de manier waarvoor het bedoeld is). Lees meer over ISF en HAA via onze isfkalibraties.nl pagina.

 

ITC is altijd een bedrijf geweest dat voorop heeft gelopen in het Home Theater gebeuren, in de tijd dat iedereen nog dacht dat we helemaal gek geworden waren en dat niemand zat te wachten op een grote display (laat staan een projector) was ITC al bezig met het ontwikkelen van een geheel eigen lijn van PC’s die ingezet konden worden voor Home Theater toepassingen. Toen Home Theater meer en meer in opkomst kwam hebben we natuurlijk niet stil gezetten. ITC heeft altijd gezorgd voor innovatie en nieuwe producten voor de Nederlandse markt, denk bv aan de PSM1 van Cinematrix, de eerste progressive scan kaart voor PAL DVD spelers, de DIVA kaarten voor Home Theater PC’s, de eerste kaart die DD ondersteunde voor PC’s, maar ook merken als Cinepro, PMS, Eichmann, ETI etc. zijn allemaal door ITC op de Nederlandse markt geïntroduceerd.

 

Even een paar belangrijke feiten op een rij:
* uw EIGEN wensen in design en budget

* de ruimte die u beschikbaar heeft
* de mogelijkheden van uw bestaande set

Dit zijn punten die uzelf waarschijnlijk nog had kunnen bedenken en mischien zelfs wel kunnen oplossen, maar wat dacht u van de volgende ……
* de akoestiek van uw ruimte
* lawaai beperking voor buren of mede huisgenoten
* het aansluiten van extra stroom groepen
* het plaatsen en kalibreren van uw hele installatie
* verlichting regelbaar maken
* het kindvriendelijk maken van uw home theater
* het gebruikersvriendelijk maken van uw setup
* het kiezen van de juiste componenten bij de juiste bekabeling……….
* leuke ass. voor het aankleden van uw Home Theater ruimte.
* etc. etc.

 

Ons bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een “solution provider”. Wij bieden u de oplossingen om UW droom theater te bouwen, of u nu een budget heeft van € 1000.00 of van € 50.000,00 alles kan. ITC Home Theater is in het bezit van alle benodigde meet apparatuur en software om alle speakers in uw ruimte exact op de juiste plek op te stellen. Wij gebruiken daar voor een geavanceerd programma van de firma Soundtechnology. Dit programma bestaat uit een zeer goede spectrum analyzer. Met behulp van deze software is het voor ons mogelijk om eventuele problemen in een ruimte te analyseren en daarna te zoeken naar oplossingen. Ook zijn we in het bezit van verschillende color analyzers voor het perfect kalibreren van uw display op D6500 graden Kelvin (Gray Scale tracking) (zie ISF gedeelte).

 

Tevens zijn wij niet gebonden aan bepaalde merken. Bij elk project wordt er opnieuw gekeken naar de wensen van de klant en naar de eventueel bijbehorende apparatuur. Hierdoor gebeurt het zeer regelmatig dat er gecombineerd wordt met verschillende merken om een resultaat te krijgen dat nooit met bereikt had kunnen worden als we maar 1 of 2 merken hadden gebruikt. Elk component heeft in een Home Theater opstelling zijn eigen taak, maar vooral zijn eigen klank.
Door de vele problemen die we tegen kwamen bij klanten, met speakers en speakerplaatsing, hebben wij besloten in zee te gaan met een groep zeer enthousiaste speaker bouwers die een waanzinnig product voor ons hebben ontwikkeld. Deze serie speakers gaan door het leven onder de noemer ITC HT-7 serie, Deze speakers zijn zeer goed inzetbaar in verschillende omgevingen, en zijn eventueel ook nog aan te passen aan specifieke problemen en wensen. Daarnaast durven we nog te beweren dat als je deze speakers eenmaal in je bezit hebt (of hebt gehoord) je nooit meer wat anders wilt.

 

ITC is altijd één van de meest innovatieve bedrijven geweest aangaande nieuwe producten voor Home Theater. Dit begon met de DIVA kaarten die als eerste PC kaart mogelijkheden gaf voor Home Theater gebruik met een PC Daarna kwamen al snel speciale voorzetlenzen voor de digitale projectoren De inmiddels zeer bekende PSM-1 en PSM-2 kaarten van Cinematrix De Holo 3D I en II PC kaarten die voor het eerst een echte DCDi scaler van een PC maakte. Ook haalde ITC merken als PMS, Eichmann en moome naar Nederland, en heeft ITC oa de metingen gedaan voor de nieuwe Vögel projectiescherm verf.

 

ITC Home Theater is een innovatief en vooruitstrevend bedrijf dat de klant op nummer 1 heeft staan.